وبلاگ مامانیوبلاگ مامانی، تا این لحظه: 12 سال و 11 ماه و 9 روز سن داره

✿♥✿آنچه تازه مادران بايد بدانند✿♥✿

چطور بدون خطا به کودک دارو بدهیم؟

1390/9/5 12:09
نویسنده : مامانی
1,270 بازدید
اشتراک گذاری
 

کودکی که به یک بیماری پزشکی مزمن مانند سرطان، صرع، یا دیابت مبتلاست، ممکن است نیاز به دریافت چندین دوز دارو در روز داشته باشد و حفظ این روند روزانه ممکن است دشوار باشد.

به گزارش همشهری آن لاین به نقل از یو‌اس نیوز یک بررسی جدید که در کانادا انجام شده است نشان می‌دهد که بروز خطا در هنگام دادن دارو به کودکان در خانه چندان هم نادر نیست. این پژوهشگران هنگام بازدید از خانه‌های ۸۳ کودک بیمار بین ماه های دسامبر ۲۰۰۷ و سپتامبر ۲۰۰۹ متوجه شدند که ۱۲۸ خطای پزشکی - مانند دادن بیش از حد زیاد یا بیش از حد کم یک دارو- رخ داده است. هقتاد و سه مورد از این خطاها بالقوه می ‌توانستند به کودک آسیب برسانند و ۱۰ خطا هم واقعا باعث آسیب کودک شده بودند.کاتلین والش، استادیار بیماری ‌های اطفال در دانشکده پزشکی دانشگاه ماساچوست و سرپرست این پژوهش در این باره گفت: "در برخی از خانه‌ها ما تا شش خطا در دادن دارو به کودکان پیدا کردیم. "به گفته او در خانه‌هایی که در آن ها جای متمرکزی برای نگهداری دارو وجود نداشت و کودکان خودشان مسئول مصرف داروی ‌شان بودند، بدون این که زیر نظر پدر و مادر باشند، بیشترین خطاهای دارویی رخ داده بود.

 اما به گفته والش در صورتی که پدر و مادر احتیاط لازم را انجام دهند، این اشتباهات قابل پیشگیری است. این ۸ توصیه به پیشگیری از خطاهای دارویی کمک می ‌کند:

  •  به حافظه خود اعتماد نکنید: در عوض از دکتر کودک ‌تان بخواهید دستورات دارویی از جمله مقدار مناسب و زمانی از روز که باید دارو به کودک داده شود را بنویسد. این امر به ویژه در مواردی که بیش از یک فرد بزرگسال از کودک مراقبت می ‌کند، مفید است.
  •  پرسشگر باشید: اگر دستورات دکتر را نمی ‌فهمید، از او بخواهید که توضیح بیشتری بدهد. پدر و مادر باید مطمئن شوند که دقیقا می ‌دانند چه کار دارند می‌ کنند، و دکتر باید در این راه به آن ها کمک کنند.
  • منظم باشید: جایی در خانه را انتخاب کنید و به جای این که داروها در نقاط مختلف خانه پراکنده باشد، همه داروها در آن نگهداری کنید.خانه‌هایی که کمترین خطاهای پزشکی در این بررسی در آن ها رخ داده بود، آن هایی بود که همه داروها را در یک مکان نگه داشته بودند، و تاریخ انقضای مصرف داروها به راحتی قابل مشاهده بود.
  •  از وسائل مناسب استفاده کنید: از دکترتان در مورد بهترین راه دادن دارو به کودک پرسش کنید. در صورتی که لازم باشد، قرص کودک را به دو یا چند بخش تقسیم کرد او ممکن است برای این کار به جای چاقو استفاده از تیغ‌های "برنده قرص" (pill splitter) را توصیه کند. یا ممکن است به جای استفاده از قاشق استفاده از سرنگ یا کلاهک مدرج را برای دادن شربت توصیه کند.
  •  یک نکته که باید به آن توجه داشته باشید این است که ممکن است درجه‌های روی سرنگ یا کلاهک مدرج پس از مدتی استفاده محو شود، در این صورت باید فورا آن ها را تعویض کنید تا مطمئن شوید که کودک تان دوز درست دارو را دریافت می‌کند.
  •  فهرست تهیه کنید: فهرستی از داروهایی که کودک‌ تان مصرف می‌کند، تهیه کنید و علت مصرف هر دارو را جلوی آن یادداشت کنید. در ویزیت‌های دکتر این فهرست را به همراه خود داشته باشید. حدود دو سوم خانواده‌ها در این بررسی چنین فهرستی از داروها را نگه نمی ‌داشتند و این خانواده‌ها با احتمال بیشتر در دادن داروهای کودک‌ شان دچار خطا شده بودند.
  •   خلاق باشید: برخی از خانواده‌ ها در این بررسی از زنگ هشدار تلفن همراه به عنوان یادآور برای دادن داروهای کودک ‌شان استفاده کرده بودند، برخی تقویم‌های کامپیوتری یا از برنامه "اکسل" برای به یاد آوردن زمان و تاریخ دادن دارو به کودک‌ شان به کار برده بودند. برخی دیگر محفظه‌های قرص دارای برچسب روزهای هفته  را برای برنامه‌ریزی دادن داروهای کودک‌ شان به کار برده بودند، راما والش هشدار می‌ دهد که این روش ممکن است برای کودکان کم ‌سن خطرناک باشد، زیرا در این محفظه‌ها را کودکان می‌توانند باز کنند.دارو را بدون این که به دکتر کودک‌ تان بگویید قطع نکنید: "برخی از والدین دادن داروها را به خاطر داشتن عوارض جانبی – مثلا خواب‌ آلودگی کودک- قطع کرده بودند، اما به دکتری که این دارو را تجویز کرده بود، در این مورد چیزی نگفته بودند." والش می‌گوید: "صادق وصریح بودن با دکتر درمورد کارهایی که در خانه انجام می‌دهید، مهم است، زیرا بر سلامت کودک‌ تان اثر خواهد گذاشت." در بیماری‌های مانند سرطان، قطع کردن یک داروی ضروری ممکن است مرگبار باشد.
  • نگذارید کودک‌ تان خودش دارویش را مصرف کند: "به گفته والش حتی در کودکان در سن بالاتر و نوجوانان هنوز باید والدین بر مصرف دارو نظارت داشته باشند. والش می‌ گوید نوجوانان فکر می‌کنند که آسیب ‌ناپذیر هستند و در نتیجه ممکن است مقدار مصرف داروهای مورد نیازشان را مصرف نکنند، و برای خودشان مشکل به بار بیاورند."
پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (1)

مامان بیتا
23 آبان 90 1:46
دوستان عزیز سلام من و بابای بیتا منتظر حضور پر مهر شما در نمایشگاه اسباب بازی و سرگرمی های کودک و نوجوان هستیم. 23 الی 27 آبان90 تهران خیابان فاطمی خیابان حجاب مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان غرفه هواپیماهای جت رو هیچ شادی نیست اندر این جهان ..........برتر از دیدار روی دوستان