وبلاگ مامانیوبلاگ مامانی، تا این لحظه: 12 سال و 11 ماه و 22 روز سن داره

✿♥✿آنچه تازه مادران بايد بدانند✿♥✿

آلرژی ها و نوزادان

1390/9/5 12:50
نویسنده : مامانی
3,508 بازدید
اشتراک گذاری


بسیاری از غذاهای روزمره که بسیاری از کودکان به راحتی استفاده میکنند ممکن است در کودکانی دیگر باعث واکنشهای شدیدی شود.بیشتر عدم تحمل غذاها در سنین نوزادی تا 5 سالگی شایع است.


یکی از غذاهایی که باعث واکنش شدید در کودکان میشود شیر گاو میباشد. تقریبا 2% از نوزادان به پروتئین شیر گاو آلرژی دارند.غذای دیگر تخم مرغ که شیوع آن 1.3 % است,سویا,بادام زمینی و بعضی دیگر از خشکبار و ماهی میباشند.گندم و دیگر دانه های حاوی گلوتن ممکن است باعث کولیاک در نوزادان مستعد بیماری شود.
میزان گزارش آلرژی به دانه های کنجد نیز رو به افزایش است.واکنش به آبمیوه مرکبات,مرغ,لبنیات و آبمیوه مانگونیز گزارش شده است.
کودکان مستعد آلرژی و عدم تحمل غذا کودکانی هستند که در فامیل سابقه ای از آلرژی وجود داشته است.


در این کودکان شیر مادر تا 6 ماهگی از  ایجاد  واکنشها جلوگیری کرده و از مادران خواسته میشود که از خوردن مواد آلرژی زا در زمان شیر دهی خودداری کنند.
در کودکان مستعد شروع غذای تکمیلی قبل از 6 ماهگی اصلا توصیه نمیشود. در این کودکان اگر از شیر مادر تغذیه نمیکنند شیرهای مخصوص وجود دارد.
به طور کلی باید از دادن غذاهایی که به عنوان غذاهای آلرژی زا شناخته شده اند تا قبل از 6 ماهگی و به گفته بعضی دیگر از متخصصان تا یکسالگی جلوگیری کرد.فرقی نمیکند که کودک جزء کودکان مستعد باشد و یا نباشد.

بالاترین غذاهای آلرژی زا
شیر گاو
تخم مرغ ها
سویا و بادام زمینی و دیگر خشکبار
ماهی

علایم آلرژی و عدم تحمل غذا شامل:حالت تهوع, دل درد, اسهال, اگزما, جوش, ورم اطراف دهان, آسم و مشکل تنفس.


آنافیلاکسی واکنش شدید و سخت آلرژیک را گویند که بسیار نادر است ولی متاسفانه وجود دارد.بادام زمینی یکی از چیزهایی است که ایجاد واکنش آنافیلاکسی میکند.حساسیت به این ماده در سال اول زندگی بروز میکند. یک از 200 بچه دارای حساسیت به بادام زمینی هستند.
بنابر این دادن بادام زمینی در کودکان زیر یک سال کاملا ممنوع میباشد.دیگر خشکبار نیز به علت خطر خفگی برای زیر یکسال ممنوع است.


اگر مشکوک شدید کودکتان به غذایی حساسیت دارد حتما دکترش را مطلع کنید.
خوشبختانه در صد زیادی نوزادان خطر آلرژی را با گذشت زمان به خوبی پشت سر گذاشته و به صورت طولانی مدت در نمیآید به طور مثال آلرژی به شیر و بادام زمینی. ولی گاهی عدم تحمل غذا مثل عدم تحمل به گلوتن مادام العمر است.

در بیش از 90% از کودکان آلرژی به شیر گاو تا سن 3 سالگی بر طرف میشود.
با وجود  تمام مطالب گفته شده با این حال مادران باید غذاها ی مختلف را به کودک خود داده و او را با طعمها و مزه های مختلف عادت دهند و نباید از خطر آلرژی بترسند.در این سن کودک به غذاهای متنوع نیاز دارد و ندادن آنها ممکن است ایجاد بد غذایی و سوء تغذیه در کودک کند.

رییس سومین همایش خونریزی های گوارش کودکان با بیان این که آلرژی شایع ترین علت خونریزی های نوزادان است، گفت: بسیاری از نوزادان دو ماهه به پروتئین موجود در شیر گاو آلرژی دارند.

 
دکترغلامرضا خاتمی در همایش بیماریهای شایع گوارش کودکان با موضوع خونریزی گوارشی کودکان که در انستیتو تغذیه برگزار شد، گفت: ممکن است نوزاد یک مادر شیرده نسبت به پروتئین موجود در شیر گاو آلرژی داشته باشد، در این صورت با مصرف مواد لبنی توسط مادر، پروتئین شیر گاو وارد معده نوزاد می شود و منجر به بی اشتهایی، کم اشتهایی و یا بروز رگه های خونی در مدفوع نوزاد می شود.
وی با بیان اینکه توصیه مادر به عدم مصرف مواد لبنی توصیه مناسبی نیست، گفت: توصیه پزشکان این است که این مادران مواد لبنی مورد نیاز خود را استفاده و تنها از مصرف شیر خودداری کنند.
دکتر خاتمی پلیپ در روده کودکان را علت برخی خونریزی های گوارشی در کودکان دو سال به بالا عنوان کرد و افزود: با پیشرفت علم پلیپ روده بدون نیاز به عمل جراحی رفع می شود.
وی همچنین بلع خون مادری را از شایع ترین علت خونریزی دستگاه گوارش در نوزادان ذکر کرد که این مسئله می تواند در حین زایمان یا از طریق شقاق پستان مادر حین مکیدن شیر پدید آید.
خاتمی گفت: یکی از نگرانی های والدین خونریزی گوارشی در فرزاندشان است. کمتر خانواده ای وجود دارد که با دیدن خون در استفراغ یا مدفوع فرزند خود دچار وحشت نشده و با عجله خود را به پزشک نرساند.
وی در ادامه از شیوع کم خونریزی گوارشی در کودکان خبر داد و گفت: از آنجایی که شیوع خونریزی گوارشی در این گروه سنی بالا نیست و خوشبختانه بیشتر آنها خود به خود متوقف می شود. پزشکان باید برای اصلاح تعداد کمی از این بیماران که حیاتشان ممکن است به خطر بیفتد چاره اندیشی کرده و آماده تصمیم گیری مناسب باشند.

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)